Nieuws

Hieronder vindt u de laatste update van de beslisboom voor kinderen van 0 jaar t/m groep 8, het protocol van het basisonderwijs en de informatie van de GGD.

Sparen bij de COOP voor De Hoge Voorde

Sparen bij de COOP voor De Hoge Voorde

Via de COOP Supermarkt in Vorden kunt u een extraatje voor de kinderen van De Hoge Voorde sparen.

Klanten kunnen zegels sparen en een volle kaart in het kluisje van De Hoge Voorde posten, dit levert € 1,- voor de ouderraad (OR) van De Hoge Voorde op.

Bij iedere 10 euro krijgt u 1 zegel en een volle kaart is 15 zegels.

Elk kwartaal opent de COOP het kluisje en tellen zij de volle kaarten. Iedere euro is er één en die kunnen wij erg goed besteden aan de kinderen. Bijvoorbeeld voor aanpassingen aan het schoolplein en leuke leermiddelen op het leerplein.

Dus een oproep aan u allen en alle mensen in uw omgeving om mee te doen aan 'sponsor de club' via de COOP, ten bate van alle kinderen van De Hoge Voorde!

Foto 1 schoolreis De Hoge Voorde
Foto 5 schoolreis De Hoge Voorde
foto 2 schoolreis De Hoge Voorde
foto 4 schoolreis De Hoge Voorde

Wat fijn, we mogen weer op schoolreisje!

14-9-2021

Vanmorgen onze leerlingen na 2 jaar eindelijk weer met zijn allen op schoolreis. Wat een fijn gevoel om ze te mogen uitzwaaien. De groepen 1, 2 en 3 gingen naar Het Land van Jan Klaassen in Braamt, de groepen 4,5 en 6 gingen naar het Openluchtmuseum in Arnhem en de groepen 7 en 8 gingen survivallen in Dinxperlo. Aan de binnengekomen reacties was af te lezen dat jong en oud genoten heeft.

1e startvergadering De Hoge Voorde
foto 2 1e startvergadering De Hoge Voorde

Klaar voor de start!

29-8-2021

Ons team is er klaar voor! Afgelopen week zijn de lokalen weer ingericht, is alles op orde gebracht en hebben we de eerste teamvergadering weer gehad waarbij ook de LIO-stagiaire en de 3e-jaars stagiaire aanwezig waren. Ze hebben een warm welkom gehad in het team. Morgen hopen we de kinderen weer te verwelkomen voor de start van ons nieuwe schooljaar. Wij hebben er heel veel zin in!

Bloemetje voor Inge Wanders De Hoge Voorde
Cadeautje Inge Wanders De Hoge Voorde

25-jarig jubileum juf Inge

26-8-2021

Op 4 juli vierde juf Inge Wanders haar 25-jarig jubileum, dit was in één van de laatste weken van het schooljaar. Haar keuze om het echt te gaan vieren, viel op de dag van de startvergadering van het nieuwe schooljaar op 26 augustus. Omdat Inge graag haar team wilde laten delen in haar feestje, had ze iedereen uitgenodigd bij haar thuis in de tuin op een prachtige locatie in Ulft. Inge en de teamleden hebben genoten van een heerlijk ongedwongen samenzijn, teambuildingsspelletjes, ontspanning, creatief bezig zijn en een heerlijke lunch. Dank je wel Inge voor de heerlijke morgen! Daarna is iedereen weer naar school gegaan om daar deel te nemen aan de 1e startvergadering.

 

 

Teamfoto jubileum Inge Wanders De Hoge Voorde
De Hoge Voorde zwaait uit
De Hoge Voorde afscheid groep 8

De Hoge Voorde zwaait groep 8 uit met een onvergetelijk afscheid!

16-07-2021

Klik voor het mooie afscheid van onze 46 kanjers op de knop hieronder.

 

Verbinding foto 1 De Hoge Voorde
Verbinding foto 3 De Hoge Voorde
Verbinding foto 2 De Hoge Voorde
Verbinding foto 4 De Hoge Voorde

Verbinding boven- en onderbouw

15-7-2021

Zorgen voor verbinding is één van de speerpunten op De Hoge Voorde. Dit uit zich ook door samen te spelen en daardoor samen te leren. Groep 7 kwam spelen met groep 1/2. Wat hebben álle kinderen genoten! Met een klein groepje spelletjes spelen en hierbij aandacht hebben voor elkaar. Dit zorgt voor verbinding tussen de boven- en onderbouw.

 

Leesdiploma De Hoge Voorde

Yeah, ze hebben hun leesdiploma!

8-7-2021

Deze kanjers uit groep 3 hebben het hele jaar keihard gewerkt en zij hebben vandaag hun leesdiploma behaald!

Gebruik keuken De Hoge Voorde

Gebruik leerplein en keuken

1-7-2021

We zijn erg blij met ons mooie leerplein en bijbehorende keuken op de bovenverdieping. Deze 2 blikvangers worden veelvuldig gebruikt voor allerlei doeleinden. Hiernaast ziet u op de foto hoe 2 leerlingen uit groep 7A leerden met een kookvideo, om in onze prachtige keuken, Griekse Tzatziki te maken. Dit was een praktijkonderdeel behorende bij hun reis door Midden- en Zuid Europa

Aardappeloogst groententuin De Hoge Voorde
Tuin foto 1 De Hoge Voorde

Oogst uit eigen schooltuin

1-7-2021

Normalerwijze hebben we op school tuinmoeders die helpen met het verbouwen van onze groententuin. Vaak gebeurt dit in samenwerking met de kleuters. Doordat door de Coronamaatregelen de tuinmoeders niet ingezet mochten worden, heeft de school het plan opgevat om de kinderen zelf in de tuin te laten werken en ze zelf verantwoordelijk te maken. Kinderen uit de groepen 7 en 8 kregen de vraag of ze in de schooltuin wilden werken. Bij te veel deelname zou er geloot worden. Ze mochten individueel maar ook in tweetallen werken. Ieder kreeg een stukje van ongeveer 1m², die ze moesten verzorgen. Het zaad werd beschikbaar gesteld door school maar leerlingen mochten ook planten van thuis meenemen. De enige voorwaarde was dat ze moesten zorgen dat de producten voor de zomervakantie klaar waren om te oogsten. Gereedschap van school werd beschikbaar gesteld en de oogst mochten de leerlingen mee naar huis nemen. 

ANWB Streetwise foto 1 De Hoge Voorde
ANWB Streetwise foto 2 De Hoge Voorde
ANWB Streetwise foto 3 De Hoge Voorde
ANWB Streetwise foto 5 De Hoge Voorde
ANWB Streetwise foto 6 De Hoge Voorde

ANWB Streetwise op bezoek

21-6-2021

Op maandag 21 juni hebben alle groepen deelgenomen aan ANWB Streetwise. Professionele instructeurs hebben deze dag verkeerstrainingen op maat gegeven. De kinderen uit de groepen 1/2 leerden in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en ze oefenden met veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. Tijdens Blik en Klik leerden kinderen uit groep 3/4 in de gymzaal om veilig over te steken. Ook het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een gele elektroauto. Kinderen uit groep 5/6 leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Zij mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van de ANWB lesauto, zelf remmen en daadwerkelijk de reactietijd ervaren. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en gebruik van een stoelverhoger is aan bod gekomen. Bij ‘Trapvaardig’ leerden de kinderen uit groep 7/8 praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten daarbij over een parcours en trainden manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Dit alles om hen voor te bereiden op het zelfstandig naar de middelbare school fietsen.
Wat een leuke, interessante en leerzame dag hebben we gehad!

ANWB Streetwise foto 4 De Hoge Voorde
De Hoge Voorde reanimeren groepen 7

Reanimeren

21-6-2021

Leren door te ervaren en te doen!
We hebben het allemaal meegekregen, de voetballer Christian Eriksen die een hartaanval kreeg tijdens een voetbalwedstrijd. Een schokkende gebeurtenis. Dit hoop je nooit mee te maken. Gelukkig heeft hij het kunnen overleven door het snelle handelen van de medische staf. Dit leidde tot veel gesprekstof op school. Hier zijn wij op De Hoge Voorde op in gesprongen, door in beide groepen 7 les te geven ‘hoe te reanimeren’.

Dit werd georganiseerd en gerealiseerd door meester Jente. De kinderen waren erg betrokken en sommige wisten er al heel veel van! Wij hopen van harte, dat de leerlingen het niet nodig hebben, maar wanneer ze het nodig hebben, weten zij te handelen.

Jongleren De Hoge Voorde

Het culturele programma, een mooie aanvulling op onze lessen

9-6-2021

Een aantal groepen hebben 3 lessen jongleren gevolgd in het kader van het Cultureel programma aanbod.

De kinderen hebben geleerd dat er verschillende materialen zijn waarmee ze kunnen jongleren. Dit hebben ze uiteraard ook uitgeprobeerd en wat hebben ze hiervan genoten!

Meester Bart van de Muzehof, de enthousiaste instructeur, heeft de kinderen de tip gegeven om thuis te blijven oefenen met kleine balletjes, sokken of opvouwbare tasjes. Waarschijnlijk zullen nu veel ouders sokken missen, maar niet getreurd, de kinderen zijn er vast mee aan het oefenen. 

ANWB Streetwise komt naar school

27-5-2021

Het wordt steeds drukker in het verkeer, er zijn stille (elektrische) voertuigen en onze mobiele telefoon zorgt vaak voor afleiding. Ook wij als school voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van onze leerlingen. Daarom hebben wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op maandag 21 juni naar onze school te komen.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen naar onze school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals een elektroauto, een rijlesauto, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours, wordt op een aansprekende manier de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.

De vier onderdelen zijn:

· Voor groep 1 en 2: Toet toet

Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.

· Voor groep 3 en 4: Blik en klik

Een volgende stap in gevaarherkenning. Veilig oversteken, fietsen en het gebruik van een fietshelm, de autogordel en een autostoeltje zijn onderdeel van de interactieve les.

· Voor groep 5 en 6: Hallo auto

In en om een stille, elektrische ANWB lesauto leren de kinderen over de remweg, de invloed van reactiesnelheid en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.

· Voor groep 7 en 8: Trapvaardig

Gevaarherkenning, afleiding in het verkeer, fietsvaardigheden en fietsbeheersing ter voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school.


Wilt u alvast zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op de knop aan de linkerkant onder het busje.

 

paasviering 3 De Hoge Voorde

De Hoge Voorde viert de Koningsspelen en laat van zich horen op Koningsdag

27-4-2021

Op vrijdag 23 april vierden alle kinderen van De Hoge Voorde de jaarlijkse Koningsspelen. Ook dit jaar met coronaregels, maar in tegenstelling tot vorig jaar, wel weer op school. Ondanks de geldende richtlijnen, protocollen en adviezen rondom het COVID-19 virus, was het een positieve dag voor de kinderen, met een oranje tintje. 

Alle kinderen mochten helpen het oranje tintje nog meer de school in te brengen, door zelf ook iets in een oranje kleur aan te trekken. De ouderraad zorgde voor het fruitmoment, voor een hapje en een sapje in de eerder benoemde oranje kleur. In de ‘eigen bubbel’ werden verschillende sportieve spellen gespeeld, zowel buiten als binnen. Saamhorigheid was het thema van de viering dit jaar.

Als afsluiting deelden de leerkrachten namens de ouderraad, ook nog een kleine verrassing uit om mee naar huis te nemen, met een kleine opdracht erbij. Na het zingen van het Wilhelmus op Koningsdag, in de deuropening, op het balkon of in de tuin mocht iedereen met het gekregen fluitje het volkslied afsluiten.

Heeft u na het zingen van het Wilhelmus buiten fluitgeluiden horen klinken, dan waren dat de kinderen van De Hoge Voorde!

Interview NIVOZ Anne Letink jeugdburgemeester Gemeente Bronckhorst

23-4-2021

Anne Letink is tien. Groep 7’er op De Hoge Voorde in Vorden. Dit schooljaar is ze de jeugdburgemeester van haar gemeente Bronckhorst. Ze combineert een gezond vertrouwen in haar eigen koers met een neiging goed te luisteren naar de wensen, vragen en problemen van andere kinderen: “Ik snap wel dat Mark Rutte er niet altijd kinderen bij kan halen. Maar ik vind het ook raar dat er pas nu een coronapersconferentie voor kinderen kwam.” Klik voor het hele interview op de knop aan de linkerkant.

Paspoort fam. Fahad De Hoge Voorde

Feestelijke actie op De Hoge Voorde voor familie Fahad

19-4-2021

De familie Fahad, met 3 kinderen op onze school, heeft het bericht ontvangen van de Gemeente Bronckhorst, dat zij binnenkort een Nederlands paspoort krijgen. De familie is hier heel erg blij mee. In de groepen van de kinderen is hier aandacht aan besteed. Er is stilgestaan bij het feit dat de familie een Nederlandse Nationaliteit krijgt en wat het voor de kinderen inhoudt om een paspoort te mogen ontvangen. We hebben met de leerlingen gesproken over nationaliteiten en de impact van een verhuizing/vlucht naar een ander land. De kinderen Hala en Zain hebben een zelfgemaakt 'paspoort' gekregen in hun groep, zodat het voor hun duidelijk werd, dat ze nu echt de Nederlandse Nationaliteit hebben. De kinderen waren blij verrast en hebben hun klasgenootjes en alle leerkrachten van De Hoge Voorde getrakteerd, volgens de geldende coronaregels in een gesloten verpakking. Op de foto ziet u een zichtbaar blije Hala uit groep 7B.

Geslaagd De Hoge Voorde
verkeersexamen De Hoge Voorde

De toppers van de groepen 7 zijn geslaagd!

9-4-2021

Eind maart hebben de leerlingen uit beide groepen 7, hun theoretisch verkeersexamen afgelegd. Vandaag is bekend geworden dat ze allemaal zijn geslaagd! Een mooie prestatie in een tijd, waarin ze de praktijk niet kunnen oefenen door de coronamaatregelen. Volgend schooljaar, wanneer ze in groep 8 zitten, worden ze door VVN in de gelegenheid gesteld, om dan samen met de leerlingen uit groep 7, hun praktisch verkeersexamen te behalen, zodat ze goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs kunnen.

paasviering 1 De Hoge Voorde
paasviering 2 De Hoge Voorde
Paasviering 5 De Hoge Voorde
Paasviering 6 De Hoge Voorde

Paasviering in de 'eigen bubbel'

1-4-2021

Vorig jaar geen paasviering i.v.m. de loc-down. Dit jaar mochten we gelukkig weer vieren, zei het in aangepaste vorm, in de eigen groep. Maar wat is het een waardevolle paasviering geworden, met als thema 'liefhebben', zo goed passend in deze coronaperiode. 

We hebben het paasverhaal gelezen, spelletjes gedaan, samen geluncht in paassfeer, met een gekookt eitje van onze ouderraad. Daarna mocht elke leerling een zwerfkei maken voor een andere leerling. Iets voor elkaar maken betekent glimlachen, liefhebben, de ander opmerken, gezelligheid en nog veel meer moois. De hogere groepen mochten er een mooie tekst bij of op maken in 'Kanjertaal', zodat de steen een nog grotere betekenis kreeg. Als afsluiting kregen de kinderen een lekkere traktatie mee naar huis, wederom door de ouderraad verzorgd, zodat het hele gezin nog mee kon genieten.

paasviering 4 De Hoge Voorde
Coronaafdeling Gelreziekenhuis Zutphen De Hoge Voorde

Onze kleuters tekenen voor de Corona-afdeling in het Gelre Ziekenhuis Zutphen

12-3-2021

Onze kleuters hebben mooie tekeningen gemaakt voor in het 'zitje' voor patiënten, op de Corona-afdeling in het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Patiënten en medewerkers hebben het gebaar van de kinderen erg gewaardeerd, dit laat een blije Suzan, moeder van onze leerling Tygo weten. Ze stuurt namens de Corona-afdeling een bedankje voor alle mooie tekeningen die de ruimte nu opfleuren.

Gym buiten groepen 7 De Hoge Voorde
Gym buiten groep 4B De Hoge Voorde

Yes, we mogen weer gymmen.

5-3-2021

Vanochtend hebben voor het eerst meerdere groepen, met inachtneming van alle coronaregels, buiten gymles gekregen van onze vakleerkracht Lise en haar stagiaires Mouro en Ylja. We hebben nog niet zoals 'normaal', gym in de sporthal, maar dit is een mooi alternatief en wat hadden we een geluk vanmorgen, want de eerste zonnestralen waren er ook bij!
Wat fijn om de dag zo te beginnen, de kinderen hebben genoten!

Gym buiten 2 groepen 7 De Hoge Voorde
Bedankje Gemeente Bronckhorst De Hoge Voorde
Bedankje 2 Gemeente Bronckhorst De Hoge Voorde

Gemeente Bronckhorst bedankt!

16-2-2021

Deze week hebben we een mooi gebaar ontvangen van de gemeente Bronckhorst voor het realiseren van wederom 5 weken thuisonderwijs. De bloemzaden die in de hartjes zitten, zullen we poten in onze schooltuin.

Pannenkoekendag De Hoge Voorde

De Hoge Voorde bakt ze bruin!

13-2-2021

We wilden al onze leerlingen en hun ouders, maar ook ons team, bedanken voor hun inzet en het samen realiseren van opnieuw vijf weken thuisonderwijs. Tevens wilden we vieren dat de kinderen op 8 februari weer naar school mochten. Daarom heeft elk gezin een pak pannenkoekmeel gekregen. Samen hebben we door onze inzet voor verbinding gezorgd, daarom is nu gekozen voor ontspanning, samen uit eten! Uit eten gaan mag natuurlijk niet, maar thuis samen pannenkoeken bakken wel. Iedereen met zijn eigen gezin uit eten, lekker thuis. “Heel de Hoge Voorde bakt….. Pannenkoeken!” op zaterdag 13 februari. Wat zal het in Vorden en omstreken lekker hebben geroken.

Sneeuwpret 1 De Hoge Voorde

Sneeuwpret

11-02-2021

Na de heropening van de school deze week, is het erg jammer, dat door de aangescherpte regels, de gymlessen geen doorgang meer mogen vinden........maar de sneeuw maakte deze week heel veel goed. Wat hebben de kinderen genoten!!

Sneeuwpret 2 De Hoge Voorde
Sneeuwschuiven 1 De Hoge Voorde
Sneeuwschuiven 2 De Hoge Voorde

Nu is de Hoge Voorde echt klaar voor de heropening van school

9-2-2021

Met dank aan de gemeente Bronckhorst zijn vandaag de parkeerplaatsen voor en naast de school schoon geschoven zodat het team en ouders weer 'normaal' kunnen parkeren na de hevige sneeuwval. U ziet dat zelfs de kleuters het goede voorbeeld volgen onder het mom van JONG GELEERD IS OUD GEDAAN. Heel fijn, omdat morgen de kinderen (nu in de herkansing) terugkomen voor het fysiek onderwijs. We zijn blij dat we nu echt mogen beginnen! Het online onderwijs was prima natuurlijk en zeker ook de afgelopen dag, maar er gaat niets boven het fysieke onderwijs!

Sport en bewegen De Hoge Voorde

Gym tijdens de noodopvang

29-1-2021

 
We hebben een aanbod gekregen van de gemeente Bronckhorst om gymles te mogen geven aan kinderen die noodopvang krijgen op school. In overleg met de vakleerkracht die dit schooljaar aan onze school is verbonden, was gisteren de eerste les in de speelzaal op school. Een mooi gebaar van de gemeente om ook de kinderen uit de noodopvang meer te laten bewegen.

Juf Tineke 12,5 jaar in het onderwijs De Hoge Voorde

Juf Tineke 12,5 jaar in het onderwijs

8-1-2021

Vanmorgen was Tineke Ossewaarde, juf van groep 8A, totaal verrast toen ze een bloemetje aangeboden kreeg namens het team en SKBG voor haar 12,5 jarig jubileum.

We wensen haar nog vele mooie jaren binnen De Hoge Voorde en hopen dat wij nog lang gebruik mogen maken van haar kwaliteiten!

Overhandiging kerstkaarten aan De Wheme door De Hoge Voorde

Overhandiging kerstkaarten aan bewoners van verzorgingstehuis De Wehme

15-12-2020

Het kerstfeest van De Hoge Voorde dat gevierd zou worden op 17 december j.l. stond in het teken van 'aandacht voor elkaar'. 

Door de plotselinge Lock-down, werd alles anders. Het kerstfeest moest ineens in afgeslankte vorm twee dagen eerder plaatsvinden maar..............'iets kunnen betekenen voor een ander' kreeg misschien nu nog wel een meer intense betekenis.

In de huidige tijd is verbinding en samenwerking zo belangrijk. Vanuit deze gedachte was er ook besloten om kerstkaarten te maken voor ouderen in verzorgingstehuis De Wehme in Vorden, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze moeilijke Coronatijd. De kaarten die de kinderen gemaakt hebben zijn Coronaproof aangeboden en de medewerkers waren er zichtbaar blij mee, ze hebben achteraf nog laten weten dat de bewoners het prachtig hebben gevonden. Volgens zeggen vonden ze het gebaar erg lief!

De bewoners mochten niet op de foto uit privacy-overwegingen.

schoolfruit De Hoge Voorde
Schoolfruit donatie voedselbank De Hoge Voorde

DONATIE SCHOOLFRUIT AAN DE VOEDSELBANK

15-12-2020

Plotseling gingen de kinderen naar huis en net zo plotseling hadden wij in één keer 264 appels, 264 bananen en 132 sinaasappels over. Door een mooi idee binnen de 'schoolfruitgroep' is het fruit afgelopen dinsdag gedoneerd aan de Voedselbank in Zutphen. Fijn dat het fruit van De Hoge Voorde op deze manier in deze kerstperiode, een waardevolle bestemming heeft gekregen.

Kerstboodschap ouders De Hoge Voorde

Kerstviering

15-12-2020

En dan krijgen we te horen dat de school weer dicht gaat…. Wat een domper!

Betekent dat dan ook dat de kerstviering niet doorgaat??? Tuurlijk niet!! Daar bedenken we met z’n allen wat op.

En dus werden de meeste activiteiten verplaatst van de donderdag naar de dinsdag om ervoor te zorgen dat de kinderen met een warm en gezellig gevoel de kerstvakantie in konden gaan.

De dag begon met het zingen van een lied voor juf Joanne. Zij nam, na een lange tijd werkzaam te zijn geweest op onze school, afscheid en dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Hierna zijn de kinderen naar hun eigen klassen gegaan om daar het kerstfeest voort te zetten. Er is voorgelezen, gezongen, film gekeken en toneelstukjes opgevoerd. En dit alles in een gezellige warme kerstsfeer van de eigen groep. Tijdens de lunch hebben de kinderen een heerlijk kerststolletje van de ouderraad gekregen en dat maakte de eigen meegebrachte lunch nog lekkerder.

De klapper van deze dag waren de filmpjes met kerstboodschappen van de ouders! De kinderen vonden het geweldig! Ze zijn zelfs meerdere keren bekeken.

Ouders; onwijs bedankt voor het insturen van jullie hartverwarmende filmpjes en foto’s. Het was een geweldige verrassing voor de kinderen!
Het heeft er mede aan bijgedragen dat de kinderen met een kersterig gevoel naar huis zijn gegaan.

Sinterklaas drive-thru Vorden-De Hoge Voorde

Sinterklaas Drive-Through Vorden

13-11-2020

Vorden krijgt hiermee landelijke bekendheid, kids van De Hoge Voorde genieten zichtbaar van dit mooie alternatief.

Klaar voor de start voor schoolfruit voor een 'gezonde school'!

10-11-2020

Het eerste fruit is binnen.  De Hoge Voorde doet mee aan eu.schoolfruit.  Samen met een groep enthousiaste ouders/verzorgers gaan we vanaf morgen, met naleving van de Coronarichtlijnen, starten met de verstrekking van schoolfruit. Hiermee willen we alle kinderen de kans geven om 3 dagen in de week fruit en groente te laten eten en kennis te laten maken met misschien nieuwe soorten fruit en groente. Zo werken we samen met onze ouders/verzorgers aan een 'gezonde school'.

Anne Letink installatie jeugdburgemeester 1 De Hoge Voorde

Installatie jeugdburgemeester Anne Letink

29-10-2020

Tijdens de raadsvergadering van vanavond is Anne Letink uit groep 7A geïnstalleerd tot jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst. Het was een bijzondere raadsvergadering met alle wethouders 'op afstand'. Anne werd geprezen om haar originele idee om een jeugdparlement op te gaan richten. Ze krijgt dit jaar nog hulp van loco-burgemeester Kjeld Hendriks. Anne, van harte gefeliciteerd namens Basisschool De Hoge Voorde en we zullen dit jaar vast nog wel gaan samenwerken met jou in je nieuwe taak van 'jeugdburgemeester'.

Installatie Anne Letink jeugdburgemeester 2 De Hoge Voorde
Anne Letink installatie jeugdburgemeester 3 De Hoge Voorde
Anne Letink jeugdburgemeester De Hoge Voorde

Leerling van De Hoge Voorde verkozen tot 'JEUGDBURGEMEESTER' van de gemeente Bronckhorst! 

14-10-2020

Wat zijn we trots ... leerling van groep 7A Anne Letink is verkozen tot jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst. Voor deze verkiezing hadden zich 13 kinderen uit groep 7 van alle basisscholen uit de gemeente aangemeld. De aanmeldingen waren voorzien van mooie motivaties. Op 14 oktober heeft een jury alle presentaties met een debat met stellingen beoordeeld. De kandidaten mochten laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere baan. Anne kwam als winnaar uit de bus en wordt tijdens de (online) raadsvergadering op 29 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis officieel benoemd. Zij mag dan Kjeld opvolgen, die nu een jaar lang jeugdburgemeester is geweest.

Nieuws- Liv winnaar voorleeswedstrijd

Liv winnaar voorleeswedstrijd Kinderboekenweek 

9-10-2020

Vandaag tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek is na een spannende strijd tussen de leerlingen van de groepen 7 en 8, Liv Rijkenbarg uit groep 7A de winnaar geworden van de voorleeswedstrijd. Ze las voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. Liv mag nu deelnemen aan de regionale finale. Succes Liv!

Kinderboekenweek-schrijvers in de klas

Schrijvers in de klas

9-10-2020

Deze week tijdens de Kinderboekenweek, kwam voor de groepen 6 tot en met 8 Martine Letterie in de klas. Deze bekende Vordense schrijver heeft over haar boeken verteld. Mooi om te vermelden dat ze net voor de start van de Kinderboekenweek nog een prijs heeft gewonnen met haar boek 'Verboden te vliegen'. Dit is toevallig nét het boek dat wij nu ook voorlezen op school.

Voor de groepen 1 tot en met 5 was Marijke Schotman op school, die vlak voor de zomervakantie haar eerste boek 'Zand' heeft geschreven. Super dat we een schrijfster als ouder op onze school hebben. En ja, er komen nog meer boeken van haar. Als er weer een klaar is horen we dat vast allemaal. Wat mooi dat alle kinderen bij haar bezoek een zaadje voor een boom kregen om thuis te gaan planten. Vorden wordt straks nog groener dan het nu al is!

Start technieklessen foto 1

Start technieklessen

6-10-2020

Gisteren zijn onze technieklessen weer begonnen voor de twee groepen 8 in het Technieklokaal (Mezzocollege) in Doetinchem. De kinderen werden met de bus opgehaald en teruggebracht naar school. Onder de bevlogen begeleiding van vrijwilligers maken de kinderen kennis met meerdere aspecten van techniek. De kinderen kwamen gisteren vol trots terug met hun eerste gemaakte object. Meten, zagen, boren, vijlen, timmeren, alles doen de kinderen zelf. Ook leren ze hoe ze op een veilige manier met alle apparaten en gereedschappen om moeten gaan. Komen ze er toch niet helemaal uit, dan zijn daar de vrijwilligers voor de nodige uitleg of om een handje te helpen. Via digitale lessen verdiepen de kinderen zich vooraf al in de techniek die bij het te maken werkstuk komt kijken. Na gisteren volgen er nog 3 technieklessen en het bijzondere is om kinderen zo enthousiast te zien werken met serieus gereedschap en daardoor een andere kant van zichzelf kunnen laten zien.

Het Technieklokaal is een mooie kans om de kinderen dus enthousiast te maken voor techniek!

Start technieklessen foto 2
Start technieklessen foto 5
Start technieklessen foto 3
Start technieklessen foto 6
Start technieklessen foto 4
Start technieklessen foto 7
Start Kinderboekenweek foto 1

Start Kinderboekenweek

30-9-2020

Vanmorgen is de Kinderboekenweek gestart. Op onze school gebeurde dat in het bijzijn van alle leerlingen.
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'En toen….?'.

We hebben samen het verhaal gezien en gehoord van 'de tijdmachine'. Een tijdmachine waarin de tijd terugdraait en de dingen van nu, de dingen van vroeger worden. Een oude oma, die toevallig langs kwam, durfde in de tijdmachine te gaan en…….. werd een huilende baby, dat was wel even schrikken. De stofzuiger werd een bezem en de wasmachine werd een emmer met sop. We zagen dat vroeger alles toch wel heel anders was. Na lang aarzelen durfde zelfs juf Liesbeth haar eigen mobiel in de tijdmachine te stoppen en er kwam een telefoon met draad weer uit.

Van juf Hennie kreeg elke groep een voorleesboek. De komende week wordt er veel gelezen, voorgelezen en hebben we de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Eind volgende week is de finale, dit wordt heel spannend.

Start kinderboekenweek foto 2
Start Kinderboekenweek foto 5
Start Kinderboekenweek foto 3
Start Kinderboekenweek foto 6A
Start Kinderboekenweek foto 5
Start Kinderboekenweek foto 7
Uit de klas.....in de klas

Uit de klas..............in de klas

24-09-2020

Zo sta je op school voor de klas en word je door de Coronarichtlijnen gedwongen om naar huis te gaan en zo sta je thuis voor de klas. Groep 7B van De Hoge Voorde had de primeur, de leerlingen op school in de klas en de leerkracht thuis, met contact via Google Meet. De kinderen deden heel goed mee en waren heel betrokken.

Afsluiting thema werelddieren foto 1

Afsluiting thema 'werelddieren'

17-09-2020

Vandaag heeft groep 8B het eerste thema 'werelddieren'' afgesloten met presentaties van de muurkrant.
Volgende week begint het nieuwe thema, we gaan dan terug in de tijd naar de periode van 'pruiken en revoluties'.

Afsluiting thema wereldieren foto 2
Afsluiting thema werelddieren foto 3
Afsluiting thema werelddieren foto 4
De weerman op bezoek foto 1
De weerman op bezoek foto 2

De weerman op bezoek

11-09-2020

In de groepen 5 en 6 zijn we met VierKeerWijzer bezig met het thema 'Het Weer'. Daarom hebben we de 'Weerman van Vorden', Renze Kuitert, uitgenodigd op school. De kinderen hadden van tevoren allemaal vragen bedacht waarop ze een antwoord wilden weten van de weerman. Op de meeste vragen hebben ze antwoorden gekregen. We weten nu ook dat er komende week weer erg mooi weer aankomt. Misschien wel weer een hittegolf. We gaan het zien!

De kop is eraf foto 1
De kop is eraf foto 2

De kop is eraf!

1-9-2020

De kop is eraf: de school is weer begonnen! De leerkrachten wachtten de kinderen op het schoolplein op met slingers en muziek. Voor sommige kinderen een heel spannend moment maar samen zijn zij over de rode loper de school binnen gegaan. Het was een leuke eerste schooldag en erg fijn om iedereen weer te zien. Wij hebben veel zin in het nieuwe schooljaar!

gogoanime