Nieuws

Juf Tineke 12,5 jaar in het onderwijs De Hoge Voorde

Juf Tineke 12,5 jaar in het onderwijs

8-1-2021

Vanmorgen was Tineke Ossewaarde, juf van groep 8A totaal verrast toen ze een bloemetje aangeboden kreeg namens het team en SKBG voor haar 12,5 jarig jubileum.

We wensen haar nog vele mooie jaren binnen De Hoge Voorde en hopen dat wij nog lang gebruik mogen maken van haar kwaliteiten!

 

Overhandiging kerstkaarten aan De Wheme door De Hoge Voorde

Overhandiging kerstkaarten aan verzorgingstehuis De Wehme

15-12-2020

Het kerstfeest van De Hoge Voorde wat gevierd zou worden op 17 december j.l. stond in het teken van 'aandacht voor elkaar'. 

Door de plotselinge Lock-down door de Coronamaatregelen, werd alles anders. Het kerstfeest moest ineens in afgeslankte vorm 2 dagen eerder plaatsvinden maar..............'iets kunnen betekenen voor een ander' kreeg misschien nu nog wel een intensere betekenis.

Juist in dit jaar is verbinding en samenwerking zo belangrijk en vanuit deze gedachte was er ook besloten om kerstkaarten te maken voor ouderen uit verzorgingstehuis De Wheme in Vorden, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze moeilijke Coronatijd. De kaarten die de kinderen gemaakt hebben zijn Coronaproof aangeboden en de medewerkers waren er zichtbaar blij mee, ze hebben achteraf nog laten weten dat de bewoners het prachtig hebben gevonden en volgens zeggen vonden ze het gebaar erg lief!

De bewoners mochten niet op de foto uit privacy-overwegingen.

 

 

 

 

 

schoolfruit De Hoge Voorde
Schoolfruit donatie voedselbank De Hoge Voorde

DONATIE SCHOOLFRUIT AAN DE VOEDSELBANK

15-12-2020

Plotseling gingen de kinderen naar huis en net zo plotseling hadden wij in één keer 264 appels, 264 bananen en 132 sinaasappels over. Door een mooi idee binnen de 'schoolfruitgroep' is het fruit afgelopen dinsdag gedoneerd aan de Voedselbank in Zutphen. Fijn dat het fruit van De Hoge Voorde op deze manier in deze kerstperiode, een waardevolle bestemming heeft gekregen.

 

Kerstboodschap ouders De Hoge Voorde

Kerstviering

15-12-2020

En dan krijgen we te horen dat de school weer dicht gaat…. Wat een domper!

Betekent dat dan ook dat de kerstviering niet doorgaat??? Tuurlijk niet!! Daar bedenken we met z’n allen wat op.

En dus werden de meeste activiteiten verplaatst van de donderdag naar de dinsdag om ervoor te zorgen dat de kinderen met een warm en gezellig gevoel de kerstvakantie in konden gaan.

De dag begon met het zingen van een lied voor juf Joanne. Zij nam, na een lange tijd werkzaam te zijn geweest op onze school, afscheid en dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Hierna zijn de kinderen naar hun eigen klassen gegaan om daar het kerstfeest voort te zetten. Er is voorgelezen, gezongen, film gekeken en toneelstukjes opgevoerd. En dit alles in een gezellige warme kerstsfeer van de eigen groep. Tijdens de lunch hebben de kinderen een heerlijk kerststolletje van de ouderraad gekregen en dat maakte de eigen meegebrachte lunch nog lekkerder.

De klapper van deze dag waren de filmpjes met kerstboodschappen van de ouders! De kinderen vonden het geweldig! Ze zijn zelfs meerdere keren bekeken.

Ouders; onwijs bedankt voor het insturen van jullie hartverwarmende filmpjes en foto’s. Het was een geweldige verrassing voor de kinderen!
Het heeft er mede aan bijgedragen dat de kinderen met een kersterig gevoel naar huis zijn gegaan.

Sinterklaas drive-thru Vorden-De Hoge Voorde

Sinterklaas Drive-Through Vorden

13-11-2020

Vorden krijgt hiermee landelijke bekendheid, kids van De Hoge Voorde genieten zichtbaar van dit mooie alternatief.

Klaar voor de start voor schoolfruit voor een 'gezonde school'!

10-11-2020

Het eerste fruit is binnen.  De Hoge Voorde doet mee aan eu.schoolfruit.  Samen met een groep enthousiaste ouders/verzorgers gaan we vanaf morgen, met naleving van de Coronarichtlijnen, starten met de verstrekking van schoolfruit. Hiermee willen we alle kinderen de kans geven om 3 dagen in de week fruit en groente te laten eten en kennis te laten maken met misschien nieuwe soorten fruit en groente. Zo werken we samen met onze ouders/verzorgers aan een 'gezonde school'.

Anne Letink installatie jeugdburgemeester 1 De Hoge Voorde

Installatie jeugdburgemeester Anne Letink

29-10-2020

Tijdens de raadsvergadering van vanavond is Anne Letink uit groep 7A geïnstalleerd tot jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst. Het was een bijzondere raadsvergadering met alle wethouders 'op afstand'. Anne werd geprezen om haar originele idee om een jeugdparlement op te gaan richten. Ze krijgt dit jaar nog hulp van loco-burgemeester Kjeld Hendriks. Anne, van harte gefeliciteerd namens Basisschool De Hoge Voorde en we zullen dit jaar vast nog wel gaan samenwerken met jou in je nieuwe taak van 'jeugdburgemeester'.

Installatie Anne Letink jeugdburgemeester 2 De Hoge Voorde
Anne Letink installatie jeugdburgemeester 3 De Hoge Voorde
Anne Letink jeugdburgemeester De Hoge Voorde

Leerling van De Hoge Voorde verkozen tot 'JEUGDBURGEMEESTER' van de gemeente Bronckhorst! 

14-10-2020

Wat zijn we trots ... leerling van groep 7A Anne Letink is verkozen tot jeugdburgemeester van de gemeente Bronckhorst. Voor deze verkiezing hadden zich 13 kinderen uit groep 7 van alle basisscholen uit de gemeente aangemeld. De aanmeldingen waren voorzien van mooie motivaties. Op 14 oktober heeft een jury alle presentaties met een debat met stellingen beoordeeld. De kandidaten mochten laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere baan. Anne kwam als winnaar uit de bus en wordt tijdens de (online) raadsvergadering op 29 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis officieel benoemd. Zij mag dan Kjeld opvolgen, die nu een jaar lang jeugdburgemeester is geweest.

Nieuws- Liv winnaar voorleeswedstrijd

Liv winnaar voorleeswedstrijd Kinderboekenweek 

9-10-2020

Vandaag tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek is na een spannende strijd tussen de leerlingen van de groepen 7 en 8, Liv Rijkenbarg uit groep 7A de winnaar geworden van de voorleeswedstrijd. Ze las voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. Liv mag nu deelnemen aan de regionale finale. Succes Liv!

Kinderboekenweek-schrijvers in de klas

Schrijvers in de klas

9-10-2020

Deze week tijdens de Kinderboekenweek, kwam voor de groepen 6 tot en met 8 Martine Letterie in de klas. Deze bekende Vordense schrijver heeft over haar boeken verteld. Mooi om te vermelden dat ze net voor de start van de Kinderboekenweek nog een prijs heeft gewonnen met haar boek 'Verboden te vliegen'. Dit is toevallig nét het boek dat wij nu ook voorlezen op school.

Voor de groepen 1 tot en met 5 was Marijke Schotman op school, die vlak voor de zomervakantie haar eerste boek 'Zand' heeft geschreven. Super dat we een schrijfster als ouder op onze school hebben. En ja, er komen nog meer boeken van haar. Als er weer een klaar is horen we dat vast allemaal. Wat mooi dat alle kinderen bij haar bezoek een zaadje voor een boom kregen om thuis te gaan planten. Vorden wordt straks nog groener dan het nu al is!

Start technieklessen foto 1

Start technieklessen

6-10-2020

Gisteren zijn onze technieklessen weer begonnen voor de twee groepen 8 in het Technieklokaal (Mezzocollege) in Doetinchem. De kinderen werden met de bus opgehaald en teruggebracht naar school. Onder de bevlogen begeleiding van vrijwilligers maken de kinderen kennis met meerdere aspecten van techniek. De kinderen kwamen gisteren vol trots terug met hun eerste gemaakte object. Meten, zagen, boren, vijlen, timmeren, alles doen de kinderen zelf. Ook leren ze hoe ze op een veilige manier met alle apparaten en gereedschappen om moeten gaan. Komen ze er toch niet helemaal uit, dan zijn daar de vrijwilligers voor de nodige uitleg of om een handje te helpen. Via digitale lessen verdiepen de kinderen zich vooraf al in de techniek die bij het te maken werkstuk komt kijken. Na gisteren volgen er nog 3 technieklessen en het bijzondere is om kinderen zo enthousiast te zien werken met serieus gereedschap en daardoor een andere kant van zichzelf kunnen laten zien.

Het Technieklokaal is een mooie kans om de kinderen dus enthousiast te maken voor techniek!

Start technieklessen foto 2
Start technieklessen foto 5
Start technieklessen foto 3
Start technieklessen foto 6
Start technieklessen foto 4
Start technieklessen foto 7
Start Kinderboekenweek foto 1

Start Kinderboekenweek

30-9-2020

Vanmorgen is de Kinderboekenweek gestart. Op onze school gebeurde dat in het bijzijn van alle leerlingen.
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'En toen….?'.

We hebben samen het verhaal gezien en gehoord van 'de tijdmachine'. Een tijdmachine waarin de tijd terugdraait en de dingen van nu, de dingen van vroeger worden. Een oude oma, die toevallig langs kwam, durfde in de tijdmachine te gaan en…….. werd een huilende baby, dat was wel even schrikken. De stofzuiger werd een bezem en de wasmachine werd een emmer met sop. We zagen dat vroeger alles toch wel heel anders was. Na lang aarzelen durfde zelfs juf Liesbeth haar eigen mobiel in de tijdmachine te stoppen en er kwam een telefoon met draad weer uit.

Van juf Hennie kreeg elke groep een voorleesboek. De komende week wordt er veel gelezen, voorgelezen en hebben we de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Eind volgende week is de finale, dit wordt heel spannend.

Start kinderboekenweek foto 2
Start Kinderboekenweek foto 5
Start Kinderboekenweek foto 3
Start Kinderboekenweek foto 6A
Start Kinderboekenweek foto 5
Start Kinderboekenweek foto 7
Uit de klas.....in de klas

Uit de klas..............in de klas

24-09-2020

Zo sta je op school voor de klas en word je door de Coronarichtlijnen gedwongen om naar huis te gaan en zo sta je thuis voor de klas. Groep 7B van De Hoge Voorde had de primeur, de leerlingen op school in de klas en de leerkracht thuis, met contact via Google Meet. De kinderen deden heel goed mee en waren heel betrokken.

Afsluiting thema werelddieren foto 1

Afsluiting thema 'werelddieren'

17-09-2020

Vandaag heeft groep 8B het eerste thema 'werelddieren'' afgesloten met presentaties van de muurkrant.
Volgende week begint het nieuwe thema, we gaan dan terug in de tijd naar de periode van 'pruiken en revoluties'

Afsluiting thema wereldieren foto 2
Afsluiting thema werelddieren foto 3
Afsluiting thema werelddieren foto 4
De weerman op bezoek foto 1
De weerman op bezoek foto 2

De weerman op bezoek

11-09-2020

In de groepen 5 en 6 zijn we met VierKeerWijzer bezig met het thema 'Het Weer'. Daarom hebben we de 'Weerman van Vorden', Renze Kuitert, uitgenodigd op school. De kinderen hadden van tevoren allemaal vragen bedacht waarop ze een antwoord wilden weten van de weerman. Op de meeste vragen hebben ze antwoorden gekregen. We weten nu ook dat er komende week weer erg mooi weer aankomt. Misschien wel weer een hittegolf. We gaan het zien!

De kop is eraf foto 1
De kop is eraf foto 2

De kop is eraf!

1-9-2020

De kop is eraf: de school is weer begonnen! De leerkrachten wachtten de kinderen op het schoolplein op met slingers en muziek. Voor sommige kinderen een heel spannend moment maar samen zijn zij over de rode loper de school binnen gegaan. Het was een leuke eerste schooldag en erg fijn om iedereen weer te zien. Wij hebben veel zin in het nieuwe schooljaar!

Klaar voor de start foto 1
Klaar voor de start foto 2

Klaar voor de start!

30-08-2020

Ons team is er klaar voor! Afgelopen week zijn de lokalen weer ingericht, is alles op orde gebracht en hebben we de eerste teamvergadering weer gehad. Ook de vervangende leerkrachten waren aanwezig en tevens de LIO-stagiaire en een 3e-jaars stagiaire. Ze hebben een warm welkom gehad. Morgen hopen we de kinderen weer te verwelkomen voor de start van ons nieuwe schooljaar.